Командантот на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје, Владимир Симоновски изјави дека во моментот друга екипа се упатува да интервенира на поголем пожар во општина Илинден кај Окта.

Пожарот зафатил површина стрништа на потегот на кумановските села Агино село-Брзак и скопско Дељадровци, информираа денеска од територијалната противпожарна единица Куманово, чии две екипи се на терен, речиси три часа.

Пожарот во кумановската противпожарна единица е пријавен напладне и е видлив од автопатот Куманово-Скопје.