Обвинетиот 33-годишник, во деловен објект лоциран во семејната куќа во сопственост на неговиот татко во Добридол, организирал и приредувал игри на среќа КЕНО без соодветна документација – лиценца односно дозвола од надлежен орган.

При контрола на 25 февруари, полициски службеници му ја пронашле и времено му ја одзеле инсталираната опрема за приредување на игрите на среќа.​​