Mинистерот за внатрешни работи, Панче Тошковски, беше во работна посета на ОВР Неготино и ОВР Кавадарци, при што откри една вознемирувачка состојба во овие организациски единици.

Откривање на хаос: оценка на министерот Тошковски

Посетата на министерот Тошковски на управните служби во Неготино разоткри административен кошмар. Вработените за прв пат имаа министер на лице место кои ги ислушал. Ова било можност да се расветлат секојдневните предизвици со кои се соочуваат овие клучни ресори.

Министер виделе само на телевизија: Тошковски оствари работни посети на ОВР Неготино и ОВР Кавадарци – полицајците ги споделија секојдневните предизвици со министер за прв пат

Доловување на хаосот: Откриени ексклузивни фотографии од Министерот Тошковски

За да обезбеди визуелна претстава за страшната ситуација, министерот Тошковски сподели ексклузивни фотографии од просториите, покажувајќи запрепастувачки недостаток на ред. Купишта документи, тесни простори и несоодветни капацитети ја насликаа сликата на запоставување што опстојува повеќе од една деценија.

Министерот Тошковски  ја спомна и катастрофалната состојба на тоалетите, а му било и срам да ги слика!

Занемарување и неред: 15-годишна борба

Срцето на проблемот лежи во долго запоставениот проблем со непотребната документација. Тошковски изрази неверување дека 15 години не е формиран комитет за решавање на ова суштинско прашање. Министерот Тошоковски изјави дека има тони документи кои треба да се исфрлат или уништат.  Последиците се очигледни – непристојни работни услови кои ја попречуваат ефикасноста на овие витални одделенија.

Барање нормалност: Визијата на министерот Тошковски

Визијата на Тошковски за решение е јасна: потребата од нормалност во владеењето. Тој тврди дека министер без бирократски ограничувања и длабока љубов кон земјата е од суштинско значење. Ова, смета тој, е клучот за враќање на редот и функционалноста на административните служби.

Негодување на граѓаните: Расте незадоволството во јавноста

Управната служба во Неготино стана жариште на јавното незадоволство. Со невидена гужва и поплаки за несоодветно постапување, продолжено време на чекање и расправии меѓу граѓаните, прашањата достигнаа крајна точка. Министерот Тошковски, признавајќи ја фрустрацијата, ги повикува граѓаните секое недолично однесување да го пријават на prijavi_i_poplaki@moi.gov.mk.

Повик за акција: Реформа на хоризонтот

Во гласниот повик за акција, министерот Тошковски апелира да се преземат итни мерки за да се поправи ситуацијата. Тој ги охрабрува граѓаните да бидат внимателни и да пријават какво било непрофесионално однесување, обезбедувајќи брза и темелна истрага за секоја поплака. Патот до функционална и ефикасна административна служба започнува со признавање на проблемите и преземање решителни чекори кон многу потребната реформа.

Извор: Фокус