Неидентификуваното осомничено лице, наводно од француска националност, и ставил кујнски нож на лицето на една жена која седела во локален ресторан, додека истовремено плукал врз толпата луѓе и извикувал „Ќе ве убијам сите вас“.

Напаѓачот исто така се исмејувал со преплашените излетници, пишуваат медиумите. Тој се движел кон туристичкото жариште на базиликата Свети Петар кога бил уапсен од локалната полиција.

Мажот носел ранец во кој биле пронајдени осум кујнски ножеви. Тој бил уапсен и се очекува да се изврши проценка на неговата психолошка состојба, пренесуваат агенциите.