Втор ден по ред, бројот на новозаболени е помал од 300.000, но вкупниот број на случаи на коронавирусот во Индија веќе надмина 25 милиони.

Американските медиуми јавуваат дека заразата досега однесе речиси 280.000 животи во Индија.