Од опозициската партија повторно побараа одговорност од министерот за здравство поради здравствената политика за време на кризата, поради која, како што велат илјадници граѓании починаа чекајќи вакцини, слободни кревети, поевтини лекови и соодветна терапија за да бидат излекувани од ковид-19.