Сите корисници на стипендии што ги доделува МОН за ученици од средните училишта, студенти запишани на додипломски студии на високообразовните установи во Република С.Македонија, како и студенти запишани на некој од најдобрите светски универзитети согласно Шангајската ранг-листа, на своите трансакциски сметки ја добија јунската стипендија, пишува во соопштението од МОН.