Поради ова тие преку Здружението „Музика сега“ во петок 04.06.2021 најавуваат протести во Скопје и ги повикуваат сите кои работат во оваа индустрија да им се придружат.

Вчера и НУК изрази несогласување од одлуката да нема жива музика во угостителските објекти како и со дозволената гласност која според нив е на пониско ниво од бучавата на автомобилите.