Игор Дурловски на Фејсбук објави дека неговата сопруга Ана ќе одржи голем новогодишен концерт со Штутартската филхармонија откако ги избришаа од репертоарот на Македонската филхармонија.

Последниве 7 години сме комплетно избришани од репертоарот на Македонската филхармонија и фестивалите низ цела држава но затоа ќе си газиме надвор…Новогодишен концерт на Ана Дурловски со Штутгартска филхармонија.Да живее уметноста!, напиша Дурловски.