Спортско рекреативниот центар Ново Село сѐ уште е во изградба, но за многу кратко време ќе стане новата урбана локација, каде граѓаните во топлите денови ќе можат да го поминуваат слободното време. Штип конечно ќе почне да наликува на модерен град! Се вели во Фејсбук статусот на градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов.