Ве информираме дека од денеска, вторник (6.04.2021 год) до вторник (20.04.2021 год), јавниот превоз ќе сообраќа до 20 часот, а билетарниците и центрите за персонализација ќе работат до 18.30 часот.

Режимот на јавниот превоз е согласно последната одлука на Влада на РМ за забрана на движење на населението во период од 20 до 5 часот, почнувајќи од денеска.

Во прилог се последните термини на поаѓање до 20 часот.

Останатиот распоред, до последниот посочен термин, е достапен на веб страницата на ЈСП Скопје.

Ве потсетуваме дека и натаму не важи бесплатниот превоз за возрасни лица во вторник, петок, сабота и недела, времено укинати се и трите автобуски линии (25, 25А и 25Б) што сообраќаат до Средно Водно, туристичката линија „Сити тур”, а не работи ниту Жичарницата.

ГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини пред 20 часот

Линија 2 19.15 ч од Автокоманда 19.25 ч од Сарај

Линија 2А 17.34 ч од Железара 16.48 ч од Сарај

Линија 3 19 ч од Панорама 19 ч Сала Ј.Сандански

Линија 3Б 16.10 ч од Панорама 15.10 ч од Кванташки пазар

Линија 4 19 ч од Хром 18.20 ч од 11 Октомври

Линија 4А 16.25 ч од Усје 17.15 ч од Тафталиџе 1

Линија 5 19.30 ч од Н.Лисиче 19.13 ч од Дексион

Линија 7 19.14 ч од Г.Лисиче 19.27 ч од Карпош 3

Линија 8 19.20 ч од Влае 18.55 ч од Љуботенски пат

Линија 9 19.30 ч од Кл.центар 19.30 ч од С.Север

Линија 12 19.10 ч од Шишево 19.10 ч од Ск.саем

Линија 13 17 ч од К.Вода 16.25 ч од Железара

Линија 15 19.22 ч од Н.Лисиче 19.22 ч од Карпош 4

Линија 15А 16.12 ч од Н.Лисиче 17.10 ч од Карпош 4

Линија 16 19.31 ч од Пржино 19.06 ч од Железара

Линија 17 13.05 ч од Островска 13.45 ч од Музеј на современа уметност

Линија 19 19.20 ч од Карпош 4 19 ч од Ш.Оризари

Линија 20 19.29 ч од Тр.центар 19.29 ч од Ш.Оризари

Линија 21 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Бардовци

Линија 22 19.07 ч од Тр.центар 18.56 ч од Лепенец

Линија 22А 19.02 ч од Кл.центар 18.12 ч од Лепенец

Линија 23 19.14 ч од Ченто 19.14 ч од Д.печат

Линија 24 19.44 ч од Припор 19.30 ч од Тафталиџе 2

Линија 27 18.58 ч од Д.печат 19.32 ч од Вардарска

Линија 35 16 ч од Н.Лисиче 16.45 ч од С.Север

Линија 41 19.35 ч од Тр.центар 19.27 ч од Драчево Типо

Линија 41А 17.50 ч од Кл.центар 18.40 ч од с.Драчево

Линија 42 19.30 ч од Железара 18.30 ч од с.Драчево

Линија 43 16.40 ч од Дом на печат 16 ч од Јужноморавски бригади

Линија 45 19.13 ч од Тр.центар 19.13 ч од Ченто

Линија 50 19.35 ч од Хиподром 19.36 ч од Кл.центар

Линија 57 19.33 ч од Радишани 19.15 ч од Козле

Линија 59 19.05 ч од К.бара 18.15 ч од Карпош

Линија 65В 19.28 ч од Тр.центар 19.28 ч Стајковци, Бр.пат

Линија 65В 17.35 ч од Тр.центар 17 ч од Инџиково

Линија 73 16.20 ч од Скопски Саем 17 ч од Усје

ПРИГРАДСКИ ЛИНИИ – последни термини пред 20 часот

Линија 11 19.20 ч од Тр.центар 18.20 ч Рашче

Линија 11а 18 ч од Тр.центар 19 ч Свиларе

Линија 18 19.15 ч од Тр.центар 18.40 ч од Визбегово

Линија 31 18.05 ч од Тр.центар 18.45 ч од Д.Лисиче

Линија 32 18.05 ч од Тр.центар 18.50 ч од Љубин

Линија 33 15.05 ч од Дом на печат 14.20 ч од Чатал – Д.Лисиче

Линија 47 18.50 ч од Тр.центар 18 ч од Љубанци

Линија 47А 15.05 ч од Тр.центар 15.45 ч од Љуботен до Бутел

Линија 51 18.20 ч од Тр.центар 19.10 ч од Студеничани

Линија 52 19.15 ч од Тр.центар 19.15 ч од Ржаничино

Линија 53 18 ч од Тр.центар 18.10 ч од Кат.бања

Линија 54 17 ч од Тр.центар 17.20 ч од К.Идризово

Линија 55 18.45 ч од Тр.центар 18 ч од Арачиново

Линија 55а 15.30 ч од Тр.центар 16.05 ч од Брњарци до Автокоманда

Линија 56 18.50 ч од Тр.центар 17.45 ч од Бојане

Линија 58 16.40 ч од Тр.центар 17.20 ч од Добри дол

Линија 58а 17.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Св.Петка

Линија 58б 18.25 ч од Тр.центар 17.30 ч од Брзовец

Линија 60 18.45 ч од Тр.центар 18 ч од Матка

Линија 61 19.10 ч од Тр.центар 18.10 ч од Побожје

Линија 62 18.35 ч од Тр.центар 17.40 ч од Огњанци

Линија 63 18.56 ч од Тр.центар 19.10 ч од Мралино

Линија 63а 18.40 ч од Тр.центар 19.30 ч од Ајватовци до Автокоманда

Линија 64а 16.20 ч од Тр.центар 17.10 ч од Никиштани до Ѓ.Петров

Линија 65 18.30 ч од Тр.центар 17.30 ч од Раштак

Линија 65а 16.52 ч од Тр.центар 17.32 ч од Страчинци

Линија 65б 18.20 ч од Тр.центар 19 ч од Смилковци

Линија 66 18 ч од Тр.центар 19.05 ч од Бучинци

Линија 67 19.20 ч од Тр.центар 18.50 ч од Зелениково

Линија 68 17.20 ч од Тр.центар 18.40 ч од Сушица

Линија 70 18.45 ч од Тр.центар 19.25 ч од Батинци

Линија 74 16.30 ч од Тр.центар 15.30 ч од Количани

Линија 81 18.30 ч од Тр.центар до Горњани 17.20 ч од Блаце до Ш.Оризари

Линија 118 18.40 ч од Тр.центар 19.10 ч од Визбегово инд. зона

Линија 160 18.10 ч од Дексион 18.55 ч од Матка

Линија 164 19.20 ч од Волково 19.30 ч од Кучково

Линија 165 19.25 ч од Стајковци 19.30 ч од Виниче

Линија 167 18.15 ч од Зелениково до Н.Село 18.30 ч од Н.Село до Зелениково

Линија 180 19.10 ч од Драчево 17.40 ч од Цветово

Одделение за односи со јавност

ЈСП СКОПЈЕ