Како што соопшти МВР, од вкупниот број, 56 се регистрирани на територијата на СВР Скопје, а 17 на територијата на СВР Куманово.

Од Министерството најавуваат дека засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови и апелираат до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за побезбедни патишта