Од МВР денеска информираа дека од нив, 11 санкции се за возење без возачка дозвола, девет санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила.

– Изречени се шест мерки за користење мобилен телефон, четири за непрописно престројување, пет санкции за некористење сигурносен појас, 81 мерка за непрописно паркирање, стои во соопштението и се додава дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат.