За возење без возачка дозвола изречени се 21 санкција, како и шест санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила.

– Изречени се шест мерки за користење мобилен телефон, 12 за непрописно престројување, седум санкции за непрописно престигнување и обиколување, четири прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, 63 за непрописно паркирање, соопштија денеска од МВР.

Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат.