– Се дава соодветна поддршка во кадар и сместувачки капацитети. Од пред два дена пациенти се сместуваат и во болницата во с. Лешок, а доколку е потрбно пациенти ќе бидат сместувани и во други болници во близина или во Скопје – велат од Министерството за здравство.

Како што информираат од Здравство, во текот на утрешниот ден ќе се донесе одлука дали и колку дополнителен кадар кој во најкус рок ќе биде распореден.

-Министерството за здравство размислува и за воведување дополнителни локални мерки за што ќе биде разговарано утре – велат оттаму.