Комисијата за заразни болести од 15-ти јуни ќе предложи полицискиот час да почнува од 01-04 часот, дознава Локално.

Министерот за здравство Венко Филипче, пред неколку дена рече дека доколку вирусот остане со намалена преносливост можно е да дојде до промена на рестриктивните мерки.