Градските власти во Чикаго воведуваат полициски час за млади лица во централното градско подрачје, поради завчерашното убиство на 16-годишното момче.

Градоначалничката Лори Лајтфут појасни дека мерката за ограничување на движење ќе важи на просторот на Милениум паркот во центарот, што е едно од омиленисте места за собирање на младите во градот. Забраната ќе биде на сила од 18 часот в четврток до в недела, период во кој лицата помлади од 18 години нема да смеат да се движат без придружба во паркот.

Лајтфут ги повика сите родители и јавноста да сторат се што е неопходно за да се спречат напади како оној завчерашниот, кога во оружена престрелка беше убиен малолетник, а две лица беа ранети. За убиството е обвинет исто така малолетник, на возраст од 17 години.