Тој очигледно, мисли дека Заев е претседател на државата, а не Стево Пендаровски.

Зоран Заев е претседател на партијата СДСМ, но сепак при ваква официјална посета на министер тој е претставник на државната извршна власт и треба да се однесува како да постапува независно од партијата.

Како министер тој треба да постапува во интерес на сите граѓани и да биде непристрасен кон партиите.