Констатирани се оставките на министерот Арјанит Хоџа, заменик-министерот за образование и наука Арафат Шабани и заменик-министерот за култура Седат Сулејмани.

На дневен ред на денешната пленарна седница се повеќе точки, меѓу кои и Предлог-буџетот за 2022 година.

Седницата почна со задоцнување од околу два часа.