Македонија, македонскиот идентитет, македонскиот јазик, македонската култура и македонската историја никако не смеат да бидат предмет на дискусија, по било која цена, порачува Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ, градоначалник на општина Бутел.

-Ја поддржувам иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за референдумско изјаснување со кое верувам дека ќе ставиме крај на распродажбата на националните интереси.

Да живее Република Македонија, истакна тој.