– Непособноста каде ја гледаме? Моментот кога се појави кризата, кога веќе беше прогласена пандемијата, ние не сакавме како држава да учиме од државите кои веќе имале вакви слични искуства. Во справувањето со кризниот менаџмент такви искуства има во земјите од Далечниот Исток. Не сакавме да погледнеме таму како се имаат справувано луѓето во 2003-2004 година со таквиот начин на зараза, истакна тој за КУРИР.