-Во Авганистан имаше луѓе кои претставуваат сериозна закана за националната и јавната безбедност – изјави владиниот портпарол и додаде дека владата спроведува детални проверки за да ги спречи оние што се осомничени дека се милитанти или претставуваат безбедносна закана да влезат во Британија.