Негативен PCR тест за влез во Србија не им е потребен на државјани на Мини Шенген – Македонија, Албанија, плус Унгарија и Бугарија

– Тоа е така затоа што има голем број граѓани кои циркулираат преку границата и со цел да им се олеснат бизнисот и животот, рече премиерката Ана Брнабиќ.

Таа посочи дека граѓаните на овие земји не подлежат на мерка изолација.