Во шумските пожари во Алжир, кои не стивнуваат со денови, загинаа 69 лица.

Истрагата е започната врз основа на видео снимка која го прикажува убиството на 38-годишниот Џамел Бен Исмаил во Ларба Нат Иратен во провинцијата Тизи Узу, каде што шумските пожари предизвикаа најголема штета и загинаа повеќето луѓе.

Луѓето прво ја нападнале полициската станица каде што беше приведен Бен Исмаили, го извлекоа надвор, го претепаа и го запалија телото. „Полициски службеници кои го заштитуваа и се обидуваа да и помогнат на жртвата исто така беа повредени “, се вели во соопштението на локалниот обвинител.