Тој во интервју за „Република вели дека такви импровизации во градот има многу.

Петровска покажа зачудувачка немоќ. Како пример ќе наведам една направена денес се отвора, паѓа , нема асфалт. Цел град во моментов е ископан. Само што ја затвориле улицата заборавиле да стават кабли, па ги ставија кабли ги бетонираа дрвата. Од сите ветувања реализира само едно, а тоа е зелен паркинг-сите возила се паркираат во паркот. Ни поздемени, ни надземни паркинзи-ја опишува Мавровски состојбата во Битола.
Тој вели дека доколку би бил градоначалник на Битола многу работи би променил во градот.

Покрај автопатите кон Прилеп и Ресен и железничкото поврзување кон Грција.Во моментов има пруга нема воз. Странецот кога доаѓа прво прашува дали има пат, вода и струја пред да почне било што да работи.