Соума Сваминатан на он лајн брифинг рече:

-Тоа е малку опасен тренд. Ние сме во зона без податоци, без докази, што се однесува до мешање

Таа посочи дека така може да настане хаотична ситуација во земјите ако граѓаните почнат да одлучуваат сами кога и кој ќе земе втора, како и тоа дека сакаат трета или четврта доза. Таа објасни дека причина за денешното предупредување се недоволните податоци за можното влијание врз здравјето на луѓето од таквиот „опасен тренд“.