Апартманот, лоциран во зградата „Sunny Isles Beach“ со поглед на море, се наоѓа во близина на центарот на Мајами и располага, меѓу другото, со четири спални соби, четири бањи, шест базени, спа и фитнес-центар.

Купопродажниот договор е склучен преку компанијата „Celromalina LLC“ со која аргентинскиот фудбалер од порано има соработка при купување недвижности.

Меси веќе поседува еден луксузен апартманот во американскиот град Мајами, сместен во познатата 60-катна станбена зграда „Porshe Design Tower“ за кој фудбалерот плати пет милиони евра.