Мицотакис рече дека од нивниот разговор, „секако не можеше да отсуствува Западен Балкан“, нешто за што, како што додаде ќе стане збор и на Самитот во Словенија во вторник и среда.

-Се согласивме дека интегративниот процес на Западен Балкан треба да се забрза, за Западен Балкан да не се претвори во нови жаришта на проблеми. Балканскиот полуостров е европски, па така и неговата иднина поминува само преку Европа, истакна Мицотакис.