Владо Мисајловски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, на митингот во општина Бутел упати жесток апел за поддршка на претседателската кандидатка Гордана Силјановска Давкова. Со оглед на тоа што се наближуваат изборите на 24 април, Мисајловски ја истакна важноста да се избере Силјановска Давкова како светилник на промените за Македонија.

Порака за единство и промена

Обраќајќи се пред разновидна публика која вклучуваше млади луѓе, спортисти и пензионери, Мисајловски ја истакна огромната желба за лидер кој ќе го олицетворува интегритетот и почитувањето на владеењето на правото. Тој собра поддршка за Силјановска Давкова, прикажувајќи ја како симбол на надеж и напредок за разлика од нејзините конкуренти, како Бујар Османи и Стево Пендаровски.

Против неправдата

Истакнувајќи ја посветеноста на Силјановска Давкова за борба против неправдата, Мисајловски го истакна нејзиниот потенцијал да го подигне Македонија на светската сцена. Тој изрази уверување дека нејзиното претседателство  ќе навести нова ера на почит и гордост за нацијата, ветувајќи дека под нејзино водство секој граѓанин ќе се исправи достоинствено.

Менување на курсот од минатото

Мисајловски го осуди статус квото што го претставуваат актуелните функционери како Пендаровски и Османи, карактеризирајќи го нивниот мандат како обележан со запоставување и презир и кон населението и кон државата. Тој ги увери присутните дека со Силјановска Давкова на чело, Македонија ќе претрпи длабока трансформација, отстапувајќи од нелагодноста на минатото кон посветла иднина.

Зајакнување на народот

Мисајловски во собирниот повик за колективна акција ги повика граѓаните да ја искористат можноста да ја кројат судбината на Македонија. Тој ги замоли да го дадат својот глас во корист на Силјановска Давкова на 24 април, нагласувајќи дека нивната поддршка ќе биде катализатор за значајни промени. „Вие сте енергијата зад нашите напори“, изјави тој, повикувајќи ги да се мобилизираат и да се соберат зад нивниот кандидат.

Повик за акција

Како што се наближуваат изборите, Мисајловски излезе со јасна директива: „На 24 април има една опција – заокружи го бројот 2, заокружи за Гордана Силјановска Давкова. Тој го повика електоратот да се обедини во поддршката за Силјановска Давкова, замислувајќи иднина каде што нивните колективни напори впишуваат позитивно поглавје во историјата на Македонија.

Соочени со неволји и неизвесност, страсната молба на Мисајловски служи како собирен крик за промени. Со Силјановска Давкова како нивен знаменосец, граѓаните на Македонија стојат спремни да зацртаат нов курс кон напредок и просперитет.