Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, на денешниот митинг во Росоман одржа страстен говор на кој ги собра симпатизерите и го истакна критичкото значење на претстојните избори и потребата од максимална мобилизација.

Христијан Мицкоски со повик за мобилизација и  ветување за одговорност

Обраќајќи им се на насобраните луѓе, Мицкоски ја истакна одговорноста поврзана со изборните резултати на 24 април. „Мораме да примениме се што ќе кажеме“, тврди тој. „Народот очекува, а јас сум убеден дека во овие повеќе од 10 дена народот ќе се приклучи, народот е обединет и сака промени и брзи резултати.

Внимателно креирање програма и реални ветувања

Христијан Мицкоски го откри реалниот пристап при изработката на програмата на коалицијата. „Ние сме внимателни што ветуваме“, објасни тој. „Не сакаме да ветуваме нешто што не може да се реализира, бидејќи не сакаме народот да изгуби надеж. Тој најави планови за ревизија на програмата по две години, што се одразува на отсуството на скандали во работата на градоначалниците во овој период.

Максимална мобилизација и визија за Македонија

Истакнувајќи ја потребата од максимална мобилизација, Мицкоски ги повика поддржувачите да се залагаат за парламентарно мнозинство и да изберат свој претседател. „Заедно со градоначалниците ќе направиме трансформација на Македонија“, изјави тој.

Предизвици од Центрите на моќ

Мицкоски ги истакна предизвиците што ги поставуваат центрите на моќ кои се противат на успехот на Македонија. „Има центри на моќ кои не сакаат да видат успешна Македонија“, тврди тој. „Тие сакаат да видат осиромашена Македонија. Христијан Мицкоски потврди дека мисли на Ахмети и ДУИ.

Мицкоски ја повика албанската опозиција на заедничка борба против криминалот на ДУИ

Обраќање на криминални елементи

Понатаму, Мицкоски ја подвлече важноста од адресирање на криминалните елементи во политичкиот терен „Овие избори се шанса да се испратат криминалци во опозицијата“, изјави тој. „Јас се борам против оние кои ја ограбуваат и ја фрлаат Македонија на колена.