Студентот кој го изведе нападот е идентификуван и е ранет при апсењето. Против него е поднесено обвинение за убиство на две и повеќе лица.

Регионалното Министерство за здравство соопшти дека се повредени најмалку 10 лица од огнено оружје, но дека има и повреди здобиени при бегањето и кога скокале од прозорците.

Би-Би-Си пренесува дека студентите и професорите се забарикадирале внатре во зградата на универзитетот, додека некои скокнале од прозорците. Универзитетот утрово преку социјалните мрежи побара сите кои се во кампусот веднаш да го напуштат, доколку е можно, во спротивно да се затворат во училниците.

Според се уште официјално непотврдени информации напаѓачот е 18-годишен студент Тимур Бекмансуров, кој наводно оставил порака на социјалните мрежи во киои го објаснува нападот.