Владата во комуникација со Министерството за економија и со останатите институции ја разгледува можноста за реализација на јавно – приватно партнерство за ски центарот Попова Шапка. Ова денеска на прес-конференција го истакна портпаролот на Владата, Муамет Хоџа, одговарајќи на новинарско прашање во врска со приватизацијата на Попова Шапка.

Моментално, посочи Хоџа, се одвива фазата на разделба на ЕЛЕМ Турс од АД Електрани на Северна Македонија и се разгледуваат најповолните активности за разгледување на оваа одлука.