– Македонија уште од 2009-тата година има заслужено прва меѓународна конференција, односно отпочнување на преговорите, вели Муцунски.

Тој смета дека ние треба да си ја завршиме „домашната задача“, а Европа треба да испорача тоа што го има како должност и ветување спрема Македонија.