Муцунски објави и дел од проектите со кои ја бара довербата од граѓаните на овие локални избори.

Изградба на четири нови градинки, нова гимназија, реконструкција на сите основни училишта, бесплатен таблет за секое дете, 3.000 нови паркинг места, 100.000 м2 нова зелена површина, спортска субвенција од 600 денари за секое дете, нов мултимедијален центар со кино и театар, се дел од проектите за оваа општина.

Модерна општина, дигитализирана и без сообраќаен метеж е визијата на Муцунски за Аеродром.