Тој потенцираше дека тие кадри и кандидати се луѓе кои се докажани во своите области на дејствување и се докажани во општеството.

Муцунски појасни дека ВМРО-ДПМНЕ работи на програма за локалните избори која ќе биде во корист и од интерес на граѓаните и сето она што недостасува во овие 4 години од кога СДСМ ја има апсолутната власт.