Според огласот, најмногу попишувачи по 130 фалат во Аеродром и Кисела Вода. 127 недостигаат во Охрид а повеќе од 100 фалат во речи си сите скопски урбани општини.

Огласот на Државната изборна комисија уште на стартот го следеа контроверзии откако почна да се споделува од партиските фан страни на вледејачката СДСМ по што следеа и бурни реакции на опозициајта.

Но до овој момент се уште неизвесно е дали Статистика ќе го собере потребниот број на попишувачи и кога истите ќе ги обучи за спроведување на процесот имајќи предвид дека до официјалниот старт има уште 12 дена.

А стартот се очекува веројатно во пикот на третиот корона бран кога бројот на нови случаи и починати пациенти секојдневно руши рекорди.