Конвојот е заглавен во снег и голем мраз, возачите немаат телефонски сигнал, а им се снемува храна и гориво.

Камионите се наоѓаат на околу 30 километри од селото кон кое се упатиле.

Во оваа област измерените температури се до -50 степени Целзиусови.