По финалната трка во атлетика на 400 метри за мажи, Бахамите и Гренада ги освоија своите први медали. Така, спортистите од 88 земји досега се одликуваа со златно, сребрено или бронзено одличје на Олимпијадата.

Игри во Токио се одржуваат од 23 јули до 8 август.