Според претставник на локалните власти, проектил погодил пазар во областа Ал Џуба во јужниот дел на провинцијата Мариб.

Уште шест лица се тешко повредени, меѓу кои и деца. Хутите поддржани од Иран почнаа офанзива во февруари за да ја вратат контролата врз провинцијата Мариб богата со нафта.