Сите билети за концерт се распродадени во рок од три минути, рече уметничкиот директор Андреа Зицман, што е знак на латентна желба за настани во културата во живо, бидејќи пандемијата продолжува да се шири низ цела Европа.

Пред концертната сала се наоѓа посебен центар за брзо тестирање за оние кои купиле билети, а таму тестот го помина околу половина публика. Резултатите потоа ги добија на своите мобилни телефони.

Опиозицијата во Германија реагираше дека ова е типичен начин на криминал, односно дека се богатат на сметка на граѓаните од тестовите, а потоа повторно го ризикуваат нивното здравје со тие концерти.

Другата половина ги испитуваше тест центрите на друго место.