Да дадеме аплауз за министерот за здравство на Република Србија , ти благодарам министер. А за нашиот Филипче оставка, изјави Владимир Нелоски од ВМРО ДПМНЕ.

Убијци се оние кога во држава умираат луѓе, а тие летаат со хеликоптер. ајде мајката, како што би рекол премиерот Јас се срамам што се април месец а имунизацијата не е започната. Денес пола Влада одат во Велес пазар да отворат , наместо да одат по белиот свет и да бараат вакцини., изјави Нелоски.