Затоа, вели тој, власта треба да престане да ги гони лицата за кои мисли дека ги дале информациите, алудирајќи на неодамнешните претреси во домови во домовите и работните места на тројца полициски службеници, кои беа повикани и на разговор во полициска станица.

-Да им помогнам на СДСМ да престанат со овој начин на дејствување и наместо да ги гонат оние коишто наводно ги дале информациите треба да ги гонат тие што довеле да има ваков рекет од 250 000 евра, а не вака срамно да се однесуваат и да гонат луѓе, а ќе им помогнам ан начин што еве ексклузивно ќе кажам дека информациите до ВМРО ДПМНЕ не стигнаа од вработени во МВР ниту од инспектори кои гонат организиран криминал и корупција туку стигнаа од еден високо позициониран член на највисокото раководство на СДСМ којшто заради законот за заштита на укажувачи односно свиркачи не можам да го споменам со име и презиме, изјави Николоски од Охрид.

Тој тврди дека ВМРО-ДПМНЕ во моментов поседува бројна документација и за други афери и скандали од коруптивен карактер и најавува дека ќе ги изнесат во наредниот период. И тие, вели Николоски, се добиени од лица во врвот на СДСМ.