Александар Николоски, потпретседател на опозициската ВМРО ДПМНЕ, и вечерва заедно со македонскиот народ, како и членови на партијата, протестираше против францускиот предлог.

-Пред Влада со МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!
ДОСТА Е! ОСТАВКА!, пишува Николоски.