Ова утро гостин во „Утро со Златев“ на Радио Лидер беше адвокатот Александар Бежовски кој поднесе иницијатива до уставниот суд за оцена на уставност и законитост на Законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам.

Бежовски смета дека со овој закон, од адвокатите се прави кодоши.

Како човек со огромно искуство како вработен во тајната служба, со Бежовски разговаравме и за останатие безбедносни и политички состојби во Македонија.