Тој на својот профил сподели:

“Големите лаги на малите провидни политичари…

⛔СДСМ ја задолжува Македонија со 2,4 пати побрзо темпо, а не гради ништо…⛔

▪️ВМРО-ДПМНЕ ја задолжуваше Македонија со просечно 254 милиони €/годишно..
СДСМ во овие 3 години и 9 месеци просечно не задолжува просечно со 640 милиони €/годишно…

▪️ВМРО-ДПМНЕ кога ја напушти власта јавниот долг на Република Македонија бил 4,7 милијарди евра, а кога ја превзема беше 1,9 милијарди евра.
Значи ВМРО-ДПМНЕ за полни 11 години владеење го зголемила јавниот долг за 2,8 милијарди €…

▪️СДСМ кога ја превзема власта јавниот долг бил 4,7 милијарди евра, а сега (крај на прв квартал 2021) е 7,1 милијарди евра.
Значи СДСМ за 3 години и 9 месеци го зголемиле долгот за 2,4 милијарди евра.

▪️Да не заборавиме на огромните инфраструктурни проекти во време на ВМРО-ДПМНЕ, автопати, регионални, магистрални патишта, спортски сали, брани, ветерници, болници, училишта, факултети, канализации, водоводи, индустриски зони, но и набавка на возови, противпожарни авиони, противпожарни и возила за брза помош, стотици автобуси за ЈСП,…

▪️Да не заборавиме и дека сега, во време на СДСМ, скоро и да нема ништо од инвестиции во инфраструктура и капитални набавки…

▪️Сега има Ковид криза, тогаш имаше две светски економски кризи (хипотекарната и должничката)…”, пишува Димовски.

Големите лаги на малите провидни политичари…
⛔СДСМ ја задолжува Македонија со 2,4 пати побрзо темпо, а не гради…

Posted by Ilija Dimovski on Tuesday, May 11, 2021