На денешните завршни зборови на одбраната беше посочено дека БЈБ при МВР, а не УБК, како што тврди обвинителство, го организирало и извршило приведувањето на Лубе Бошковски, во јуни 2011 година.

Случајот за овој предмет го води судијката Александра Ристовска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Љубомир Лапе.