Клубот на социјалните медиуми обелодени оскудна информација дека Мурињо ќе биде предводник на Рома за сезоната 2021/22.

Не се познати деталите од договорот, но со сигурност американските сопственици издвоиле голема сума на пари за годишната плата на Мурињо, која нема да изнесува помалку од десет милиони евра по сезона.