Унгарија е единствената земја на ЕУ што одобрила и применувала руски и кинески вакцини во големи количини, без Европската агенција за лекови да ги разгледа или одобри, според Ројтерс.

Ова и овозможи на Унгарија да достигне една од највисоките стапки на вакцинација во ЕУ.