Протестот ќе се одржи пред Владата на РМ од 12 до 15 часот и како што велат тие ќе продолжат со блокада секој ден во најавениот временски интервал се додека не добијат помош од државата.

На протестите на организаторите на настани ќе им се придружат и органзиаторите на свадби и угостителите.