Индиското Министерство за здравство денеска соопшти дека е откриен нов вид коронавирус во земјата, покрај многуте други варијанти што се предмет на загриженост, а се откриени во странство, пренесуваат британските медиуми.

Министерството за здравство соопшти дека „иако алармантните видови и новата двојно мутирана варијанта се пронајдени во Индија, тие не се пронајдени во бројка доволна за да се утврди директна врска или да се објасни брзото зголемување на случаите во некои држави“.